Diadem Nova 100 V3 getest

Mike heeft de afgelopen 2 maanden de Diadem Nova 100 V3 getest. Dit racket biedt een flinke dosis gratis power, een enorm stabiel speelgevoel en geweldig comfort!

Specificaties Diadem Nova 100 V3:

Merk: Diadem
Model: Nova 100 V3
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 69
Beam: 23.5 mm
Swingweight: volgt
Bespanning: Diadem Flash 16L op 24/23 kg

De Nova 100 V3 is nu verkrijgbaar in onze webshop, gratis bespannen met een snaar naar keuze!

Intro:

Ik heb alle drie de generaties van de Nova 100 (300 gram) getest. Versie 1 was goed, maar wel wat aan de stijve kant. Versie 2 was al duidelijk meer solide en comfortabeler. Nu is het dus tijd voor de V3. De Nova 100 V3 herbergt een paar technologische vernieuwingen. FS2 (Flex Stabilization System 2) is een dubbele ribstructuur in de racketwand/buizenconstructie. Dit zorgt ervoor dat het racket minder tordeert en een super solide gevoel biedt bij balimpact. Om de ribstructuur zit net als bij de Elevate V3 nu Kraibon. Dit is een elastomeer welke veel gebruikt wordt in de motorsport en ruimtevaart industrie. Dit materiaal heeft uitstekende dempende eigenschappen en filtert i.c.m. het foam (in de volledige buizenconstructie van het racket) heel veel schadelijke trillingen. HMT Carbon rond het hartstuk en op 3 en 9 uur in het blad zorgt vervolgens voor het directe speelgevoel en de power.

Baseline:

Vanaf de baseline is het flink uitdelen met de Nova 100 V3! Dit racket heeft eenzelfde ‘powerlevel’ als bijvoorbeeld de Babolat Pure Drive of Yonex EZONE 100. De ballen komen dan ook makkelijk met veel vaart en lengte door. Wat meteen opvalt vanaf de eerste geslagen ballen is hoe solide dit racket aanvoelt. Het is te merken dat dit geen ‘hol’ frame is, zoals bij veel concurrenten/concullega’s wel het geval is. Dit geeft het racket een uniek en pro-stock achtig speelgevoel. Aan de binnenzijde van de racketwand zit namelijk een dubbele ribstructuur, daaromheen zit het dempende Kraibon en daartussen zit foam.

Als je zelf dominant wilt spelen, dan werkt dit racket ideaal. Je kunt flink aanpakken met de Nova 100 V3. De spin is gemiddeld tot goed, gecontroleerd zou ik zeggen. Niet zoveel als bij een Head Extreme MP of Babolat Pure Aero, maar prima gedoseerd. Je hebt trouwens ook wel wat spin nodig om de power van dit racket enigszins te kunnen temmen/wat marge in je slagen te houden. Het racket heeft een RA/stijfheid van 69 wat zorgt voor de power, maar ook zit er voldoende touch in het racket voor slices of ballen op gevoel zoals dropshots. Het voelt eerder als een RA van mid-60, maar daarover later meer. De plow-through (massa in de bal platgezegd) is voldoende, maar kun je altijd nog wat opschroeven door wat lood op 3 en 9 uur te plaatsen.

Ook op tempo/onder druk merk je al snel dat het racket z’n mannetje staat; dit racket laat zich niet zomaar wegdrukken. Het racket is snel en gemakkelijk in positie te brengen. Kortom: vanaf de baseline spingen de power, stabiliteit en snelheid eruit. Dit alles in een zeer comfortabel jasje. Wat trouwens ook nieuw is t.o.v. de Nova V2, is de verlengde grip. Dit biedt meer ruimte voor de tweede hand bij dubbelhandige backhands. Dit is een welkome verbetering.

Service:

Het gratis stukje servicepower van de Nova 100 V3 is zeer prettig, zeker voor spelers die wat dat betreft wel wat extra hulp uit het racket kunnen gebruiken of juist ook voor spelers die hun sterke service maximaal willen benutten. Wel zal misschien je targets iets ruimer moeten nemen of meer rotatie (kick – en slice) moeten toevoegen. Er zit namelijk echt stevige power in dit racket.

Net:

Ook aan het net staat de Nova 100 V3 zijn mannetje met fijne wendbaarheid en prima stabiliteit om harde ballen te pareren. De touch is misschien niet zo verfijnd als van een Wilson Pro Staff, Head Prestige of van de Diadem Elevate 98, maar deze is evengoed ruim voldoende. Vooral valt op hoe stabiel dit racket aan het net is samen met goede wendbaarheid.

Power/controle Diadem Nova 100 V3:

Bij de Nova 100 V3 is het, niet geheel verrassend, power over controle. Dit racket biedt zogezegd stevige power. Doordat het frame echter zo stabiel is, behoud je, zeker ook op hoog tempo, wel de sturing over de bal. En dat is wel zo fijn! Wel zal je dus een beetje moeten spinnen om de ballen niet snel lang te laten vliegen.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort is geweldig voor een racket in dit genre! Dit is een dikke plus t.o.v. het leeuwendeel van de concurrentie. De dubbele ribstructuur in de buizenconstructie zorgt ervoor dat het racket minder tordeert en daardaar minder ‘schokt’. De toevoeging van Kraibon en het foam maakt het vervolgens af. Dus je hebt demping enerzijds, maar opgeschroefde stabiliteit anderzijds die voor de armvriendelijkheid zorgen. Eén van de meest comfortabele 100 sq/inch rackets op de markt durf ik wel te zeggen!

De Nova 100 V3 is nu verkrijgbaar in onze webshop, gratis bespannen met een snaar naar keuze!

Diadem Nova 100 V3 onderaan de streep:

Al met al heeft de Diadem Nova 100 een uitstekende update gekregen met een fraaie nieuwe look. Puur qua performance is dit één van de beste power rackets op de markt. De fijne bonus is het uitstekende comfort. Aanrader voor spelers die extra power in een racket zoeken of voor spelers die maximaal willen domineren. Het ‘eigen’ en unieke solide speelgevoel maakt het wat mij betreft helemaal af!

Geef een reactie