Diadem Flash 17 getest

Ik heb al een paar keer mogen proeven aan de mooie snaren van het Amerikaanse snarenmerk Diadem. Ik ken ze vooral van de stervormige snaren. Voor mijn spel val ik toch altijd weer terug op ronde polyester snaren zoals mijn persoonlijke favoriet de Yonex Poly Tour Pro. Ik ben heel benieuwd hoe deze dunne (1.20 mm) co-poly zich gedraagt. De Diadem Flash 17 getest door Stephan!

Specificaties

Merk: Diadem
Type: Flash 17
Dikte: 1.20 mm (17)
Soort snaar: ronde co-polyester snaar

De Diadem Flash 17 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Inleiding

Ik merk dat ik de verschillende snaren weleens door elkaar haal. Daarom even kort het verschil tussen een ‘poly’ en een ‘co-poly’. Een poly verwijst over het algemeen naar een monofilament gemaakt van een enkel polymeer genaamd polyethyleentereftalaat (PET). Een co-poly snaar is gemaakt van polyester en tal van andere toevoegingen. De co-poly-snaren zijn ontstaan ​​als reactie op poly-snaren. Ze zijn ontworpen om een ​​aantal nadelen van pure polyester-snaren te vermijden. Polyester snaren bieden verschillende voordelen, waaronder topspin, controle en duurzaamheid, maar ze hebben ook een groot aantal nadelen zoals spanningsbehoud en comfort. Het belangrijkste verschil tussen poly- en co-poly-snaren is dat co-poly-snaren langer hun spanning behouden en tegelijkertijd proberen de stijfheid te bestrijden die een tenniselleboog veroorzaakt.

Als je armblessures hebt (zoals een tenniselleboog), zullen poly-snaren het niet beter maken. Als je een ervaren speler bent met een geweldige techniek, zijn poly-snaren misschien de beste keuze voor jou, maar als je een minder ervaren speler bent, passen co-poly snaren misschien beter. Onlangs heb ik zelf ook een lichte tenniselleboog ontwikkeld. Daarom een prima moment om deze toch vrij comfortabele co-poly van Diadem uit te proberen.

Beoordeling

Duurzaamheid: 8.5
Spanningsbehoud: 8.5
Spin/slice: 7.5
Balgevoel: 8.5
Power: 7.5
Controle: 8
Comfort/armvriendelijkheid: 8

Review Diadem Flash 17

Ik heb de Diadem Flash 17 in mijn (aangepaste) Wilson Clash 100 op 22 kilo (lengte – en breedtesnaren) getest. In een ander racket zou ik iets hoger in de kilo’s gaan zitten (rond de 25 kilo). Maar mijn super flexibele Clash komt bij mij het beste tot zijn recht met snaren die niet al te hard bespannen zijn. Ik realiseer mij dat ik daarmee het risico loop controle te verliezen. Maar aangezien ik laatst met de Luxilon Smart op 19 kilo heb gespeeld durf ik 22 kilo wel aan.

Na de eerste slagenwisseling op gravel voelde het meteen goed. De Diadem Flash 17 voelt soft op mijn arm en geeft mij veel lengte zonder dat de ballen er van af schieten. Dat is dus meteen een lekker begin. Meestal moet ik even wennen aan een nieuwe snaar, maar met de Flash 17 heb ik daar geen moeite mee. Het zit meteen goed. Ik hoef mijn slagen niet in te houden. Ik kan lekker vrij uithalen. Tijdens het inslaan probeer ik mijn slagen identiek uit te voeren met hetzelfde tempo om te bepalen of de snaren voorspelbaar reageren. En dat is een dikke ja! De ballen landen telkens ongeveer op dezelfde plek. Het voorspelbare karakter van de Diadem Flash 17 is zeker een eigenschap die ik kan waarderen. Dat geeft mij het zelfvertrouwen om mijn slagen netjes af te maken en constant hetzelfde resultaat te krijgen.

Power/controle en spanningsbehoud

Zoals gezegd speelt de Diadem Flash 17 heel constant. Bovendien is het balgevoel ook dik in orde. Dat had ik op zich al wel verwacht van een mooi dun snaartje (1.20 mm) maar het blijft toch altijd afwachten. Ook met een minder harde bespanning heb ik veel gevoel en kan ik dropshots makkelijk wegleggen. Ik heb de Flash 17 ruim 6 uur intensief op gravel getest. Naar mijn idee is het spanningsbehoud zeer goed. Ik voel nauwelijks dat de spanning terugloopt. Ook zie ik nog weinig tot geen slijtage dus met de duurzaamheid lijkt het ook goed te zitten wat financieel technisch een mooie bijkomstigheid is.

Spin/Slice

De Diadem Flash 17 is meer dan de Yonex Poly Tour Pro een levendige snaar. Je krijgt lekker veel van hem terug. Dat resulteert bij slices soms dat mijn ballen te lang zijn. Het kan ook liggen aan de iets lagere spanning (22 kilo). De Diadem Flash 17 is geen spin monster, maar daar is hij ook niet voor gemaakt. Alhoewel ik zelf niet ontevreden ben over de spinpotentie trouwens. Sommige ballen schoten echt lekker door als waren de ballen afgevuurd door een meer gehoekte snaar. Dus voor een ronde snaar kun je met de Flash 17 prima spinballen produceren.

Comfort/balgevoel

In het begin van deze review gaf ik al aan dat ik zeer benieuwd ben naar het comfort van deze co-poly. Ik kan met recht zeggen dat de Diadem Flash 17 een softe poly is en daarom ook zeer comfortabel is om mee te spelen. Eigenlijk heeft de Diadem Flash 17 alle fijne eigenschappen van de poly maar zijn de venijnige randjes die armblessures kunnen veroorzaken er van afgehaald. Als wisselgeld betaal je met iets meer gedemptheid maar het balgevoel is nagenoeg gelijk met dat van een poly. Kortom ik denk dat ik een nieuwe ‘go to’ snaar heb gevonden!

De Diadem Flash 17 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Conclusie

Speel je graag met poly snaren, maar zoek je ook comfort om eventuele armproblemen te voorkomen? Probeer dan deze comfortabele ronde co-polyester snaar. Ik ben in ieder geval overtuigd en blij verrast dat ik met de Diadem Flash 17 een snaar heb gevonden die vriendelijk is voor mijn arm en tegelijkertijd de eigenschappen bezit van mijn geliefde poly’s.

Geef een reactie