Diadem Elevate 98 V3 getest

De afgelopen 2 maanden heeft Mike de Diadem Elevate 98 V3 getest. Dit racket biedt indrukwekkende stabiliteit en trillingsdemping naast een fijne balans tussen power en controle. Zeer comfortabel en armvriendelijk ‘players’ racket!

Getest racket/specificaties:

Merk: Diadem
Model: Elevate 98 V3
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×20
Lengte: 27 inch
RA: 64
Beam: 21.5 mm
Swingweight: 318

De Elevate 98 V3 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Intro:

De vorige Elevate (V2) serie van Diadem werd al prima ontvangen in tennisland. Dit racket had/heeft een fijne mix van power en controle, met prima spin. Stand-out feature toen was al het fijne comfort. Met de Elevate V3 serie gaat Diadem nog een stapje verder! Qua specs is het racket hetzelfde gebleven, de grootste verandering (naast de nieuwe looks) zit in de buizenconstructie van het frame. De Elevate V2 had als eerste serie de FS (Flex Stabilization) technologie. Dit is een soort ribstructuur binnenin de racketwand van het frame welke de flex en stabiliteit beïnvloedt. Aan deze constructie, of eigenlijk eromheen is nu Kraibon toegevoegd: een rubbersubstantie die schadelijke trillingen filtert en voor een nog stabieler speelgevoel zorgt met zelfs nog iets meer energieteruggave in de bal. Tot slot is het frame volledig met foam gevuld voor extra comfort. Wat verder opvalt is de donkerblauwe kleurstelling met satin paint finish, wat heel chique aanvoelt. 

De Diadem Elevate 98 V3 in de uiteindelijke blauwe kleurstelling naast het zwarte prototype.

Baseline Diadem Elevate 98 V3:

Vanaf het eerste balcontact valt op hoe ongelooflijk stabiel dit racket eigenlijk is. Het is net alsof je bijvoorbeeld een Wilson Pro Staff 97 in de hand hebt, alleen is de Elevate 98 V3 veel gebruiksvriendelijker en vergevingsgezinder. Het racket is zeer solide en geeft weinig impact op de arm. Ik heb het racket getest met 2 verschillende snarensetups: met de Diadem Pro X 17 op 23/22 kg en met de Flash 16L op 24/23 kg. Geen centje pijn op mijn toch wel enigszins gevoelige schouder. 

De groundstrokes zijn heel consistent te spelen en de spinpotentie is degelijk zonder dat de balbaan te hoog wordt. Maar allemaal wel met net voldoende marge in de slagen, zodat de ballen niet gaan floaten. Vanuit het achterveld is de mix tussen power en controle erg prettig: het racket heeft voldoende punch, maar allemaal wel gecontroleerd. O.a. het 16×20 snarenpatroon zorgt voor deze fijne mix van power, controle en spin. Super solide vanaf de baseline al met al maar wel met een directe sturing over de bal. Dus het racket voelt niet te gedempt aan.

Service:

De servicepower is ongeveer gelijk aan de V2. Je krijgt niet een extra dot aan servicepower cadeau bij dit racket, dus je zult zelf wel de nodige power/versnelling met je mee moeten brengen. Services gaan wel heel gecontroleerd qua sturing. Kick – en sliceservices komen er ook prima vanaf. 

Net:

Samen met de groundstrokes heb ik misschien wel het meest genoten van de prestaties van de nieuwe Elevate 98 aan het net. Het racket is heel solide bij hard inkomende ballen, maar heeft anderzijds ook veel vernuft voor fijne stopvolleys. Ik heb een aantal heerlijke stopvolleys met dit racket geproduceerd: er zit gewoon heel veel touch in dit frame.

Power/controle Diadem Elevate 98 V3:

Die is dus keurig in balans, alhoewel de controle licht de overhand heeft. Dat is maar goed ook natuurlijk, want de Elevate serie blijft de meest controle georiënteerde serie van het Amerikaanse merk. Maar een fijne balans dus, het racket is ook zeker niet te low-powered. Het racket voelt iets levendiger dan zijn voorganger. Wel is deze serie logischerwijs meer gericht op de speler met een iets vollere swing. 

Comfort/armvriendelijkheid:

Fantastisch! Zonder te overdrijven durf ik wel te zeggen dat de Diadem Elevate 98 V3 één van de meest comfortabele rackets is in dit genre. Hiermee ook zeker een aanrader voor de speler die eigenlijk niet te veel wilt inleveren op controle, maar wel een armvriendelijke optie wilt. En die zijn er echt niet veel in dit genre… Aanrader voor spelers met armklachten dus!

De Elevate 98 V3 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Diadem Elevate 98 V3 onderaan de streep:

Naast fraaie nieuwe looks, is de Elevate 98 ook daadwerkelijk verbeterd. En dat is knap, want het was al een prima frame! Het is ongekend hoe stabiel dit racket bij balimpact aanvoelt en de mix tussen power en controle is erg fijn: voldoende power, maar zeer gecontroleerd. Ook weer niet té low-powered gelukkig. De spinpotentie is dik voor elkaar en naast het super solide speelgevoel, is het comfort/de armvriendelijkheid de andere stand-out feature. Sterke update al met al!

1 REACTIE

  1. Weer een duidelijke review om te lezen. Waarbij het heel fijn is dat wel de vergelijking wordt getrokken met de vorige versie. Zodat er duidelijk is wat er veranderd is.

Geef een reactie