Diadem Elevate 98 Tour getest

Stephan heeft de afgelopen weken de Diadem Elevate 98 Tour getest en was onder de indruk van de stabiliteit, de controle en het comfort!

Specificaties Diadem Elevate 98 Tour

Merk: Diadem
Model: Elevate 98 Tour
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 315 gram
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16×20
Lengte: 27 inch
RA: 67
Beam: 21.5 mm flatbeam
Bespanning: Diadem Solstice Power 16L, 22/21 kg

De Diadem Elevate 98 Tour is nu verkrijgbaar in onze webshop en wordt gratis bespannen met een snaar naar keuze!

Intro

Ik heb al eerder de Diadem Elevate 98 mogen testen. Een mooi uitgebalanceerd frame. Het foam gevulde frame voelde super stabiel. Gezien mijn voorliefde voor de wat zwaardere klassieke frames heb ik hoge verwachtingen van deze Tour versie.

De Elevate 98 Tour lijkt qua speelgevoel op de Dunlop CX 200 Tour 16×19 die ik een tijdje geleden heb getest. Beide frames zijn super stabiel en slaan heerlijk door de bal heen als je je arm lekker laat gaan. Gewoon een solide, manoeuvreerbaar en prettig aanvoelend racket. De specificaties lijken perfect voor de gevorderde spelers die houden van een controle racket met nog voldoende power. De Diadem Elevate Tour past in het rijtje van de Dunlop Srixon CX 200 Tour, Wilson Blade 98 18×20 CV en de Babolat Pure Strike. De Diadem Elevate Tour is een toegankelijk racket met mooie klassieke eigenschappen aangevuld met een enkel modern tintje. Verder weinig poespas maar gewoon een kwalitatief goed frame dat zich met ieder ander vooraanstaand merk kan meten.

Baseline

Vanaf de baseline speelt de Diadem Elevate 98 Tour zoals verwacht super stabiel. Net als bij de gewone Elevate 98 zorgt de foam vulling voor een perfecte trillingsdemping. Met recht een armvriendelijk racket in dit Tour segment. Wel moet je beschikken over een volle lange slag om het optimale resultaat te bereiken. Als je je arm goed laat gaan, krijg je ruim voldoende lengte in je slagen. Ook als je onder druk wordt gezet helpt de stabiliteit en het gewicht van het frame je uit de problemen. Daar heb je dan wel voldoende kracht voor nodig. Zowel met mijn forehand als met mijn backhand kan ik voldoende spin genereren. Het is geen spinmonster zoals een Babolat Pure Aero maar voor een controle georiënteerd frame komt er nog best lekker spin vanaf. Mijn backhand slice is door de mooie balans van het racket ook lekker strak tegen de lijnen aan te leggen.

Net

Aan het net komen de balans en het gewicht van het racket prima tot hun recht. Net als vanaf de baseline presteert de Elevate Tour uitstekend aan het net. Ook hard inkomende slagen kun je prima pareren en wegleggen. Ook de meer subtiele ballen kun je met dit racket goed slaan. De Tour is door zijn gewicht iets minder makkelijk te manoeuvreren dan de gewone Elevate 98.

Service en return

Het serveren is met de Diadem Elevate Tour ook een feestje. Je kunt vol uithalen en de ballen lijken als vanzelf binnen te vallen. De Tour is ten opzichte van zijn lichtere broer iets minder makkelijk te versnellen maar nog ruim voldoende in combinatie met het gewicht om zware opslagen af te leveren. Ook de service return is heel stabiel. Het gewicht en de foam vulling maken dat ook harde opslagen goed onder controle te krijgen zijn. Gewoon het racket er tegenaan zetten en de ballen worden strak en in de gewenste richting per kerende post teruggestuurd. Daar onderscheiden zich deze meer controle georiënteerde frames zich wel van de lichtere comfort frames. Als je op een iets hoger niveau gaat spelen waar stevig wordt doorgeslagen dan helpt een racket als de Diadem Elevate Tour zeker om hard geslagen ballen goed te sturen.

Diadem Elevate 98 tour: onder aan de streep

Er zijn meer controle-georiënteerde rackets, maar deze werkt goed voor vrijwel iedereen. Ik vond het geweldig met serveren waar het meer power leverde dan de meeste 98 sq/inch rackets. Ik denk dat het vooral te maken heeft met het zwaardere gewicht. Verder heel solide en stabiel met volleren, mooie zware slagen vanaf de baseline en nog steeds manoeuvreerbaar genoeg om de gewenste swingsnelheid te krijgen.

Deze play-test deed me denken aan mijn Dunlop CX 200 Tour 16×19 test. Het is een racket waar ik niet veel tekortkomingen kan vinden. Het is een mooie allrounder met als opvallend kenmerk het armvriendelijke karakter (net als zijn lichtere broertje). Gewoon een heel goed racket! Kortom ben je op zoek naar een meer controle-georiënteerd frame maar kun je niet uit de voeten met een 95 inch blad en ben je huiverig voor armproblemen door het gewicht? Wacht dan niet langer want de Diadem Elevate 98 Tour gaat je zeer aangenaam verrassen.

De Diadem Elevate 98 Tour is nu verkrijgbaar in onze webshop en wordt gratis bespannen met een snaar naar keuze!

1 REACTIE

  1. Hallo Stephan, bedankt voor deze interessante racket-recensie. Weet je toevallig wat het ‘swing weight’ van de Elevate Tour 98 en van de ‘gewone’ Elevate 98 is?

Geef een reactie