Diadem Elevate 98 getest

Een zeer verrassende nieuwkomer op de racketmarkt is het Amerikaanse Diadem, bekend van de stervormige snaren. Mike heeft de Diadem Elevate 98 getest. Dit volledig ‘foam filled’ racket biedt een zeer solide speelgevoel, goede precisie en bovengemiddeld comfort!

Getest racket:

Merk: Diadem
Model: Elevate 98
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×20
Lengte: 27 inch
RA: 64
Bespanning: Diadem Flash 17 op 22/21 kg

Deze Diadem Elevate 98 is nu verkrijgbaar in onze webshop of als testracket aan te vragen via ons demo-programma.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Testscores Diadem Elevate 98:

Power: 7.5
Controle: 8.5
Spin: 8
Armvriendelijkheid: 8.5
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 9

Over Diadem:

Het innovatieve Amerikaanse merk Diadem is met name bekend van de ‘Star Core Technology’ ofwel stervormige snaren. Deze geven flinke ballbite en een lage frictie van snaar op snaar voor extra snapback voor stevige spin. Hiernaast heeft het merk inmiddels een volledig assortiment snaren en (over)grips voor elke speler. Toch wel enigszins verrassend heeft Diadem recent ook rackets uitgebracht. De Nova serie ligt in de range van de Pure Drive en is een echt powerframe. Van de Nova 100 volgt later een review. Deze Diadem Elevate 98 ligt in de range van de Wilson Blade 98 CV en Babolat Pure Strike.

Baseline:

Vanaf de baseline is de Diadem Elevate 98 is een zeer solide wapen. Het racket doet precies wat je wilt als je zorgt dat je goed voor de bal komt. Wat onmiddellijk opvalt is het heerlijke homogene speelgevoel: bij dit racket krijg je wat je erin stopt! Geen gekke afzwaaiers o.i.d, het racket speelt zeer voorspelbaar. Dit racket is volledig (!) foam filled. Deze technologie van Diadem heet Impact Shield Technology en geeft bovengemiddeld comfort voor een wedstrijdracket zonder het directe speelgevoel te verliezen. Voor mij was dit een verademing voor de arm en schouder.

Het racket heeft weliswaar een 16×20 bespanpatroon, toch zijn de mazen in de sweetspot relatief open. Hierdoor is makkelijk met balrotatie te spelen. De spin kwam er lekker uit, maar vooral mijn backhand slices voelden heerlijk strak en vooral ook goed controleerbaar. De sweetspot voelt royaler dan dat de specs van dit racket zeggen. Heb je dit racket goed achter de bal, dan zit er meer dan voldoende ‘punching power’ in! Vanaf de baseline is de Diadem Elevate 98 een zalig racket!

Service:

Ik ben geen enorm servicekanon van mezelf, maar de servicepower met deze Elevate 98 was goed op orde. Het racket gaat niet zo makkelijk rond als bijvoorbeeld een Yonex VCORE Pro 97 310, maar de balimpact is zeer solide. Ook kick – en sliceservices kwamen er makkelijk vanaf, waarschijnlijk door de redelijk open bemazing. Wel ga ik dit racket nu spelen met een leren basisgrip i.c.m. een overgrip om de balans nog iets meer naar beneden te halen. Dit om het racket nog makkelijker manoeuvreerbaar te maken.

Net:

Ook aan het net voelt het racket zeer solide. Harde ballen zijn prima (controleerbaar) te pareren, waarbij ook touchvolleys goed te spelen zijn. Zelf speel ik het liefst met een racket met nog lagere balans (ca. 31.0), vandaar dat ik een zwaardere leren basisgrip bij dit racket ga plaatsen om het racket nog wendbaarder te maken.

Power/controle:

Bij deze Diadem Elevate 98 is het controle over power. Het racket speelt zogezegd zeer solide en voorspelbaar. Toch zit er ook meer dan genoeg power in dit frame, alleen moet je er zelf wel het nodige instoppen qua swing en techniek. Doe je dit echter dan kun je flink (gecontroleerd) uitdelen met dit racket! Qua power voelt dit racket als een Babolat Pure Strike 16×19, alleen dan minder stijf op de arm en schouder.

Comfort/armvriendelijkheid:

Dit is waar dit racket samen met het baselinespel in uitblinkt: ik had niet verwacht zoveel comfort in een racket met deze specificaties te vinden!

Overall:

Met deze Elevate 98 heeft Diadem een puik ‘players frame’ gebracht, welke zelfs nog ruimte tot customization biedt. Zelf vind ik het racket zo al heerlijk spelen, waarbij vooral het solide speelgevoel en het uitmuntende comfort opvalt! Een must-demo!

Deze Diadem Elevate 98 is nu verkrijgbaar in onze webshop of als testracket aan te vragen via ons demo-programma.

Geef een reactie