Diadem

Het innovatieve Amerikaanse tennismerk DIADEM is bekend geworden met hun stervormige tennissnaren. Inmiddels is hun productaanbod flink uitgebreid met meerdere snaren, grips, tassen en technisch zeer hoogstaande rackets! Mijnracket.nl is de exclusieve partner voor Diadem in Nederland. Hier vind je alle info over de producten van Diadem.

Snaren

Solstice Power

De bestseller van Diadem! De Solstice Power maakt gebruik van de Star Core Technology. De snaar heeft een stervormige doorsnede en is een soft co-poly. Deze snaar blinkt uit in spin, power en comfort.

Solstice Black

Ook deze co-polyester snaar heeft de kenmerkende stervormige bouw voor meer ballbite en snapback van de lengtesnaren, wat de balrotatie bevordert. De Diadem Solstice Black is echter beduidend zachter en hiermee ook comfortabeler dan de Solstice Power. Fijne gebruiksvriendelijke optie voor de speler die voor het eerst kennis maakt met een co-poly snaar.

Flash

De Diadem Flash is een ronde co-poly die met name uitblinkt op het gebied van controle, consistentie en duurzaamheid. Deze snaar genereert weliswaar niet zoveel spin als de Solstice Power of Solstice Black, de Flash is wel spanningsvaster, waarbij ook het comfort een pluspunt is. Aanrader voor (zeer) frequente snarenbrekers.

Pro X

De Diadem Pro X is een zeskantige co-poly die fijn uitgebalanceerd is tussen power en controle. Deze snaar komt dicht bij de Luxilon Alu Power in de buurt en heeft een relatief kort en explosief bal-snaarcontact voor veel (gecontroleerde) versnelling.

Evolution

De Evolution is een zeer hoogwaardige polyamide monofilament snaar met nylon basis. Deze snaar wordt gemaakt in Japan. De snaar is enorm stretchy, levendig en comfortabel, maar door de speciale coating duurzaam genoeg om te gebruiken in een hybride setup met bijvoorbeeld de Solstice Power, Flash of Pro X. De Evolution voegt dan extra touch en trillingsdemping toe. Deze snaar is speciaal voor een hybride snarensetup ontwikkeld.

Impulse

De Diadem Impulse is één van de meest comfortabele multifilament snaren op de markt. De snaar is opgebouwd uit maarliefst 1900 gewoven vezels, wat de snaar een betaalbaar alternatief voor natuurdarm maakt. Aanrader voor spelers met armklachten!

De Diadem snaren vind je hier in onze webshop.

Rackets

Diadem heeft na een zeer uitgebreid test – en demoprogramma 2 racketlijnen uitgebracht boordevol nieuwe technologische toepassingen. De rackets blinken met name uit op het gebied van stabiliteit, gevoel en comfort.

Nova

De Nova is een powerframe bij uitstek. Dit racket heeft een vergelijkbare bouw (en powerlevel) als een Pure Drive, maar is volledig gevuld met een interne ribstructuur en foam. Dit geeft het frame een heerlijk vol speelgevoel en meer touch. Daarnaast is het comfort exceptioneel voor een racket in dit genre. De Nova is ideaal voor spelers die power, spin en comfort zoeken.

Elevate V3

De Elevate V3 serie is duidelijk meer controle georiënteerd. Ook deze frames zijn volledig met foam gevuld en hebben de interne FS ribstructuur met Kraibon daaromheen. De frames hebben een slanke 21.5 mm flatbeam framebouw voor optimale connectie met de bal. Deze rackets zitten in de lijn van de Wilson Blade en Babolat Pure Strike. De nieuwe Elevate V3 frames zijn ongekend stabiel en bijzonder comfortabel.

De Diadem rackets zijn hier te vinden in onze webshop. Hiernaast zijn ook de grips een dikke aanrader: kwalitatief zeer goed én betaalbaar.

Diadem tennisballen

De Diadem Premier All Court en Clay Court zijn de officiële ballen van de UTR (Universal Tennis Rating) toernooien. De ballen bieden één van de beste prijs/kwaliteit verhoudingen op de markt. Je vind ze hier in onze webshop. Voor clubs/coaches zijn hier ook staffelprijzen voor mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.