Diadem tennissnaren: een revolutie op snarengebied!

Het innovatieve Amerikaanse snarenmerk DIADEM is met name bekend van ’s werelds enige stervormige snaren. Hiernaast brengt het merk ook één van de betere ronde co-poly’s op de markt evenals hoogwaardige (en betaalbare) grips! Sinds kort heeft Diadem ook rackets die met name uitblinken op het gebied van comfort, spin en stabiliteit!

Het nieuwe Amerikaanse snarenmerk Diadem heeft na jaren van intensieve research een unieke snarenlijn gelanceerd. Het merk heeft de enige stervormige (Star Core Technology) co-polyester snarenlijn ter wereld ontwikkeld.

De Diadem snaren, gripsrackets en accessoires zijn exclusief verkrijgbaar in de mijnracket.nl webshop!

Diadem biedt 3 snarenlijnen met deze unieke stervormige bouw: de Solstice Power, Solstice Pro en Elite XT serie. Hiernaast biedt het merk één van de betere ronde co-poly’s op de markt met de Flash. De Impulse 16 is een ultra comfortabele multifilament die met name fijn werkt in een hybride setup. De hagelnieuwe Evolution is een nieuwe hoogwaardige optie als breedtesnaar in een hybride setup. Hieronder in overzicht de verschillende Diadem snaren met speeleigenschappen:

Solstice Power


De Diadem Solstice Power is een SOFT co-polyester snaar die power, spin en comfort combineert. Door de Star Core Technology (de stervormige bouw van de snaar) hebben de snaren heel veel ballbite. Door de speciale snaarvorm is er echter ook minder frictie van snaar op snaar, wat zorgt voor meer snapback van de lengtesnaren waardoor de bal extra rotatiesnelheid meegegeven kan worden. De Solstice Power serie van Diadem is de snaar met de meeste spinpotentie, doordat de bal verhoudingsgewijs wat langer in de snaar wordt vastgepakt voordat deze wordt losgelaten. De Diadem Solstice Power is één van de meest comfortabele polyester snaren op de markt en biedt voor polyester begrippen een zeer fijne demping en veel elasticiteit. Deze Diadem snarenlijn is het breedst inzetbaar en komt in de diktes  18 (1.15 mm), 17 (1.20 mm), 16L (1.25 mm) en 16 (1.30 mm).
Zie onze reviews: Diadem Solstice Power 17 getest en Diadem Solstice Power 16 review

Solstice Pro


De Diadem Solstice Pro serie heeft een wat robuustere, directe feel gecombineerd met een flinke dosis spin. Net als de Solstice Power serie maakt ook deze snaar gebruik van de Star Core Technology. Deze stervormige bouw van de snaar zorgt voor extra ballbite en een lage frictie van snaar op snaar voor extra snapback van de lengtesnaren en dus meer balrotatie. De Diadem Solstice Pro is iets stijver dan de Solstice Power en biedt meer balcontrole. Met deze snaar moet je zelf wat meer snelheid in de bal leggen, maar daar krijg je fijne controle en spin voor terug. De Diadem Solstice Pro is verkrijgbaar in een 16L (1.25 mm) en 15L (1.35mm) dikte voor open bespanpatronen.
Lees hier onze review van de Diadem Solstice Pro 16L: Diadem Solstice Pro 16L review

Elite XT


De Elite XT combineert spin met ‘explosive response’. Dit is de meest directe snaar van Diadem en het meest controle georiënteerd. De Diadem Elite XT is voor de big-hitters onder ons die zelf voldoende power en balsnelheid genereren. Deze snaar heeft verreweg het kortste bal-snaarcontact voor een zeer directe feel en maximale precisie. Ook deze snaar heeft de bekende stervormige bouw en biedt een goede ballbite, maar de spinpotentie is iets minder dan bij de Solstice Power en Pro serie, omdat de bal sneller de snaren verlaat. De Diadem Elite XT is er in een 18 (1.15 mm), 17 (1.20 mm), 16L (1.25 mm) en 16 (1.30 mm) dikte. Een volledig testrapport van de Diadem Elite XT 17: Diadem Elite XT 17 getest

Flash


De Diadem Flash biedt een crisp, levendig speelgevoel en fijn comfort voor polyester begrippen. Daarnaast biedt deze ronde snaar bovengemiddeld spanningsbehoud en balgevoel. Dit alles resulteert in een zeer gebruiksvriendelijke co-poly, speelbaar voor een breed publiek. De snaar ligt in de lijn van de Yonex Poly Tour Pro, maar speelt iets crisper en levendiger. De Diadem Flash is er in een 17 (1.20 mm), 16L (1.25 mm) en 16 (1.30 mm) dikte. Lees hier ons uitgebreide testrapport van de Diadem Flash 16L

Impulse 16


De Diadem Impulse 16 is een polyamide gecoate premium multifilament bespanning met maximaal comfort en trillingsdemping. In tegenstelling tot de andere Diadem snaren is deze snaar rond. Een full bed (lengte – en breedtesnaren) van de Impulse 16 ontziet de arm maximaal. De snaar wordt ook veel gebruikt als breedtesnaar in een hybride setup, gecombineerd met de Solstice Power of Pro als lengtesnaar. Dikte: 16 (1.32 mm).

Evolution


De Diadem Evolution is een zeer hoogwaardige polyamide monofilament snaar met nylon basis. Deze premium snaar wordt gemaakt in Japan. De snaar is enorm stretchy, levendig en comfortabel, maar ook duurzaam genoeg in een hybride setup met bijvoorbeeld de Solstice of Elite XT snaren. De Evolution voegt dan een flinke dosis comfort en trillingsdemping toe. De Diadem Evolution biedt ook bovengemiddeld spanningsbehoud. Aanrader voor spelers die graag de balrotatie van een gehoekte polyester snaar willen upgraden met extra comfort! Diktes: 17 (1.25 mm) en 16 (1.30 mm).

Wat doet deze revolutionaire ‘Star Core Technology’ van Diadem?

Spin
Door de zespuntige (ster)vorm van de snaar vindt er minder frictie plaats tussen de lengte – en breedtesnaren. Dit resulteert in veel meer bewegingsvrijheid (snapback) van de lengtesnaar, een cruciale factor in het genereren van topspin. De bal wordt al het ware gepakt in de snaren en daarna gekatapulteerd. Tegelijkertijd ontstaat er door de unieke zespuntige snaarvorm een groter raakoppervlak voor de bal voor meer grip op de bal (ballbite) en balrotatie. Deze twee factoren zorgen voor een ongekende spinpotentie.

Levensduur
Belangrijk bijkomend voordeel van de verminderde frictie tussen de lengte – en breedtesnaren is het minder snel inbranden van de snaren, wat weer goed is voor een langere levensduur van de snaar. Dit zorgt ook voor langere vormvastheid van de unieke textuur van de Diadem snaren. De snaren ‘ronden minder snel uit’ in vergelijking tot de meeste andere gehoekte snaren.

Spanningsbehoud
Waar de Diadem snaren verder in uitblinken is in spanningsbehoud. Onderstaande tabel vergelijkt het spanningsbehoud van de Diadem Solstice Power 16  t.o.v. de meest gespeelde polyester snaren van de overige merken. Een speciaal gepatenteerd productieproces ligt hieraan ten grondslag.

Diadem Solstice Power poly comparison

Comfort
Dezelfde tabel laat zien dat de Diadem Solstice Power 16 snaar veel elastischer is dan de collega snaren. Voor polyester begrippen is deze snaar super comfortabel.

Speeleigenschappen
Al deze techniek zorgt ervoor dat de Diadem Solstice Power serie een stevige dosis power combineert met enorme spin om deze te controleren. De extra grip op de bal zorgt ook voor messcherpe slices en het makkelijk kunnen slaan van grotere hoeken met je groundstrokes.

Al met al is Diadem een zeer verrassende nieuwkomer op de snaren – en racketmarkt! De Diadem snaren, gripsrackets en accessoires zijn exclusief verkrijgbaar in de mijnracket.nl webshop!