Babolat

Als uitvinder van de ‘originele’ Natural Gut, is Babolat al vanaf 1875 (!) verbonden aan de tennissport. Tot 1994 als supplier van kwalitatief hoogwaardige snaren en bespanapparatuur. Na 1994 start een nieuw tijdperk voor Babolat wanneer het Franse merk de eerste versie van het iconische Pure Drive tennisracket uitbrengt. Wanneer Carlos Moya hiermee de successen aaneen rijgt en in 1998 Roland Garros wint, is Babolat definitief gevestigd als tennis – maar ook racketmerk. Vandaag de dag brengt het merk een compleet aanbod aan rackets, snaren, tassen, schoenen etc.

Babolat rackets

Pure Drive – Power, gebruiksvriendelijkheid

De Pure Drive 2021 blijft bij de bekende (gratis) power, maar wint duidelijk aan stabiliteit en comfort. Dit maakt het racket een zeer allrounde optie. Lees hier onze volledige review van de nieuwste Pure Drive. O.a. Fognini en Muguruza spelen met een Pure Drive en in het recente verleden, Na Li, Kim Clijsters, Carlos Moya en Andy Roddick.

Pure Aero – Spin en power

De Pure Aero is gebouwd om je tegenstander te domineren met spin en power. Dit racket biedt een waanzinnige spin window door de aerodynamische shaft, het relatief open bespanpatroon en de spin grommets op 6 en 12 uur voor meer bewegingsvrijheid van de lengtesnaren. Sinds jaar en dag is Rafael Nadal het uithangbord van deze serie.

Pure Strike – Controle en stabiliteit

De Pure Strike is gemaakt voor controle met een stevige punch. Met de Pure Strike kun je vol doorhalen zonder snel de controle over de bal te verliezen, terwijl je wel voldoende put-away power hebt. Zeer solide frames waar o.a. de Oostenrijker Dominic Thiem mee speelt. Lees hier ons testrapport van de Pure Strike 100 en de Pure Strike 16×19.

Mijnracket.nl biedt een zeer uitgebreide racket testservice, met daarin een breed aanbod Babolat rackets.

Bekijk het volledige aanbod Babolat rackets!

Babolat snaren

Het Franse merk is een ware pionier op het gebied van tennissnaren: van de originele VS Natural Gut tot aan de meest bekende snaar voor spin op de markt, de RPM Blast. Babolat biedt voor elk type speler een passende snaar. De snaar is de motor van je racket, wees zuinig op je arm en vervang deze tijdig! Klik hier voor onze Babolat snarencollectie.

Babolat tassen

De tassen van de Babolat Pure serie zijn rijk uitgerust en bieden een shell vak voor je waardevolle spullen evenals stevige schouderbanden waardoor deze makkelijk en veilig op de rug te dragen zijn. De nieuwe backpacks bieden plaats aan wel 3 rackets en komen met een thermovak, wat geen ander merk aanbiedt! Hier vind je ons aanbod aan Babolat tassen.