Babolat ProjectOne7 start playtest

De komende twee weken is team mijnracket.nl trotse deelnemer aan het Babolat ProjectOne7. Sinds de Rolex Monte Carlo Masters van enkele weken terug speelt de Oostenrijker Dominic Thiem met een blanco prototype racket van Babolat, welke door het leven gaat als #projectone7…

Babolat ProjectOne7 Dominic Thiem

In september 2017 zal de nieuwe Babolat Pure Strike 17 (One7) serie uitgebracht worden, waar de ProjectOne7 rackets de pilot voor waren!

Met ProjectOne7 wil Babolat ‘het best mogelijke racket bouwen voor de kampioenen van morgen’. Om dit te bewerkstelligen is een select gezelschap (contract)spelers, coaches en racketspecialisten gevraagd om de ProjectOne7 rackets te testen en vervolgens hun feedback bij Babolat kenbaar te maken. Team mijnracket.nl is dus één van de gelukkigen!

Babolat ProjectOne7 One

Babolat speler Dominic Thiem is zogezegd als eerste gesignaleerd met ProjectOne7 rackets. Thiem heeft zowel een versie met 18/20 als 16/19 bespanpatroon getest. De prototypes die nu in omloop zijn en waarvan wij er dus ook één tot onze beschikking hebben, hebben een 16/19 bespanpatroon. Omdat er behalve #projectone7 helemaal niets op het frame staat, hebben wij het racket zelf maar even onder de loep genomen om jullie een idee van de specs te kunnen geven. Hierbij is het handig om te weten dat deze nieuwe lijn (hoogstwaarschijnlijk) de huidige Pure Strike lijn zal opvolgen, de lijn waar Thiem hiervoor mee speelde. Qua bouw heeft het racket ook veel weg van de Babolat Pure Strike racketfamilie. Een vergelijk:

Specificaties Babolat Pure Strike 16/19: 98 sq/inch, 305 gram (320 gram bespannen), 32.0 balans (32.7 bespannen) en 16/19 bespanpatroon

Specificaties Babolat Pure Strike Tour: 98 sq/inch, 320 gram (335 gram bespannen), 31.5 balans (32.4 bespannen) en 18/20 bespanpatroon

Specificaties Babolat #ProjectOne7: 98 sq/inch (volgens ons), 330 gram bespannen, 32.4 balans bespannen (inclusief overgrip die er al op zat) en 16/19 bespanpatroon

Het Babolat ProjectOne7 racket hebben we bespannen aangeleverd gekregen met overgrip erop. Vandaar hierboven het vergelijk ook met de bespannen specs, waar we dit op mijnracket.nl normaal altijd onbespannen doen.

Babolat ProjectOne7 two

Dan zijn er nog een aantal dingen die visueel gezien opvallen. Het hartstuk van het racket, met name onderin bij de tekst #projectone7 is iets anders (smaller) gevormd. Dit racket maakt net als de Pure Strike rackets gebruikt van de Woofer technologie van Babolat waarbij de snaren aan de buitenkant van het racket over de rondingen van de bumper heen liggen. Dit zorgt voor een iets langer bal-snaarcontact en iets meer grip op de bal voor spin/slice en een klein stukje extra trillingsdemping. Ook maakt het Projectone7 racket gebruik van de Stabilizer technologie in het hart van het racket voor extra stabiliteit bij balimpact. Qua framedikte (beam) zie ik geen verschil met de Pure Strike rackets. Wat wel nog opvalt is dat de laatste breedtesnaar lager uitkomt dan bij de Pure Strike 16/19. De snaren lijken dus iets meer uit elkaar getrokken (in de lengte), waarschijnlijk ook om meer bewegingsvrijheid voor de lengtesnaar voor meer spin te creëren. De tubings hebben een normale vorm.

Babolat ProjectOne7 Four

Tot slot voor de pret op de baan gaat beginnen de bespanning. Het racket is bespannen met de Babolat RPM Blast 16 in de lengte en de Origin 16 (beide 1.30 mm dikte polyester snaren dus) in de breedte. De gehoekte RPM Blast zorgt voor extra grip op de bal, waar de zachtere Origin snaar voor een stukje extra comfort zorgt. Deze combinatie bevordert bovendien de snapback (het uit positie glijden en vervolgens weer snel in positie schieten) van de lengtesnaar, goed voor extra spinpotentie.

Wij gaan de baan op. In onze volgende update de speeleigenschappen van dit ProjectOne7 racket. Hou ons dus in de gaten!

Geef een reactie